close

Vores generator var en

vigtig del ved flytningen


Det er næsten et år siden at Rubjerg Knude Fyr blev flyttet 70 meter længere væk fra havet. Rubjerg Knude Fyr stod ellers til at vælte i havet indenfor nærmeste fremtid, da skrænten til havet kom tættere og tættere på.

Vores generatorer kan bruges til mange forskellige opgaver, og det er derfor ikke os som sætter grænsen for hvad vores produkter kan bruges til. Vores generatorer kan bruges enkeltvis og sammen til mindre og større projekter. Vores generatorer er fleksible i den forstand at de kan blive brugt i mange forskellige industrier. Vi er derfor klar til at springe med på innovative, spændende og udfordrende projekter. Vi er klar til at hjælpe dig, lige meget hvilken opgave du står over for.

Rubjerg Knude Fyr er en stor turistattraktion med 250.000 gæstende om året. Fyret ligger i Nordjylland mere specifikt ved Lønstrup. Derfor var det meget vigtigt for området at fyret blev reddet. Den lokale murermester Kjeld Pedersen fik opgaven, og den løste han på fornemmeste vis. Planen var at flytte fyret 80 meter, men det kunne ikke lade sig gøre grundet en kæmpe sandklit. Derudover ville de også være nervøse om indgangen til fyret ville blive tilsandet, grundet klitten burde dette ikke blive et problem.

Da man i 1899 begyndte at bygge fyret, der var fyret 200 meter fra vandet. Dengang var der er heller ikke sand over alt, som man ser det i dag. Det viser virkelig hvilken kraft vinden har, og hvordan vinden kan forme landskabet.

Hvis du for nyligt så TV2’s udsendelse ”Da Kjeld flyttede fyret”, som i skrivende stund kan ses på TV2Play, så fik du nok øje på en af vores generatorer, som fulgte trop lige bag fyret. HYTOR’s generator blev vist på tv af flere omgange.

Hele forløbet gik som det skulle, og nu er fyret reddet for en tid. Man ved allerede nu at fyret skal flyttes igen på et senere tidspunkt, og måske tidligere end forventet.

Bliv en insider - tilmeld dig vores nyhedsbrev


Hold dig opdateret med nyheder direkte i din indbakke. Få eksklusiv teknisk viden indenfor vores område. Lær mere om vores produkter og de interessenter der anvender vores løsninger


Ved indsending af formular, giver jeg samtykke til, at HYTOR må sende mig nyhedsbreve. Jeg accepterer samtidig, at HYTOR behandler mine personoplysninger til ovenstående formål. Læs mere under vores privatlivspolitik. Du kan til hver en tid trække dit samtykke tilbage.

© Copyright Hytor. All Rights Reserved
expand_less


Hytor logo