close

Måske er her løsningen på velkendte

korrosionsproblemer på instrumentering!


Måske er her løsningen på velkendte korrosionsproblemer på instrumentering!

I offshore olie- og gasindustrien oplever vi ofte, ligesom Parker, at der hyppigst forekommer korrosion på rør grundet den relativt lave godstykkelse. Derfor vælger mange en højere legering på rør alene. Fittings er på grund af den noget højere godstykkelse generelt mere modstandsdygtige over for korrosion, men hvordan ser det ud, når der er tale om dobbelte klemringsfittings, som er hyppigt anvendte i instrumenteringsinstallationer?

Korrosion kan også forekomme på ikke-synlige steder. I situationer, hvor dobbelte klemringsfittings eksempelvis er monteret på rør i barske miljøer, er den pågældende klemring meget udsat og ikke synlig, medmindre installationen skilles ad. Risikoen ved en sådan situation er, at samlingen svigter på grund af korrosion, og der opstår lækage, og i nogle tilfælde kan det forekomme, at røret bliver skudt ud af samlingen på grund af trykket. Denne situation kan undgås ved at revurdere klassificeringen af kritiske komponenter i en instrumenteringsinstallation.

Spalte- og grubekorrosion, også kaldet lokalkorrosion, er ligeledes en kendt problemstilling i barske miljøer og ofte årsag til lækager eller nedbrud af installationen.

I et barsk miljø med vibrationer, som der f.eks. findes offshore, kan der opstå sprækker og revner, hvilket ofte er tegn på spændingskorrosion. Denne korrosionsform vil resultere i fatale fejl på installationen i løbet af meget kort tid. Overordnet set har en højere godstykkelse på komponenten ikke noget at sige i barske miljøer, når der også er spændingskorrosion til stede, da den højere godstykkelse ikke kan forhindre sprækker og revner i at brede sig.

En sikker og omkostningseffektiv drift kan opnås med et korrekt valg af materialer i kombination med det rigtige design, så unødvendige belastninger undgås. Derfor er vores specialister varsomme, når de rådgiver om modstandsdygtige instrumenteringskomponenter til barske miljøer, da de er bekendte med udfordringerne ved at blande materialer i instrumenteringsinstallationer, men samtidig har de også løsningen på dette problem.

Bliv en insider - tilmeld dig vores nyhedsbrev


Hold dig opdateret med nyheder direkte i din indbakke. Få eksklusiv teknisk viden indenfor vores område. Lær mere om vores produkter og de interessenter der anvender vores løsninger


Ved indsending af formular, giver jeg samtykke til, at HYTOR må sende mig nyhedsbreve. Jeg accepterer samtidig, at HYTOR behandler mine personoplysninger til ovenstående formål. Læs mere under vores privatlivspolitik. Du kan til hver en tid trække dit samtykke tilbage.

© Copyright Hytor. All Rights Reserved
expand_less


Hytor logo