Kursus

Instrumentfittings – cone and thread

Hvor går skillelinjen, og hvor anvendes højtryks-fittings over 1.000 bar oftest? Tag på dette kursus og få helt styr på teori og praksis omkring instrumentfittings til tryk over 1.000 bar.

Står du ofte i situationer, hvor du er usikker på, om dit valg af instrumentfittings skal være kompressionsfittings med dobbeltklemringe? Eller er trykket i systemet så højt, at der skal bruges højtryksfittings med cone and thread? Og hvornår er det, man skal vælge det ene frem for det andet for at have et sikkert og velfungerende anlæg?

På kurset guider kursuslederen dig igennem alle elementer vedrørende valg og identifikation af en given højtryksfitting, så du får styr på, hvornår det ene bruges frem for det andet. Når du har styr på disse overordnede ting og samtidig har lært, hvornår ”cone and thread” vælges frem for et alternativ, vil du kunne tage de rigtige beslutninger, som har afgørende indflydelse på levetiden, sikkerheden og driften af dit anlæg.

På kurset bliver du selvfølgelig også instrueret i korrekt installation, brug af specialværktøjer samt bestemmelse af gevind og spændemoment. Derudover får du styr på, hvor meget rør der skal bruges, og hvordan det beregnes, herunder også praktisk udførelse. Du vil lære ”best practices” inden for både valg og montage af højtryks-instrument-fittings, ligesom du vil lære, hvor det oftest går galt under montagen, så du er godt klædt på til at undgå faldgruber i det daglige.

Kurset afsluttes med tips og tricks til, hvordan fejlsøgning og afhjælpning på eksisterende systemer udføres sikkert og hurtigt. Ligeledes gennemgås placering af ”weepholes” og forholdsregler i forbindelse med ophold og arbejde på eller ved aktivt udstyr under tryk.

Kurset giver dig bl.a. svar på følgende spørgsmål:

  • Hvornår skal du vælge højtryks-instrument-fittings?
  • Hvordan vælger du de korrekte produkter?
  • Hvilke certifikater er tilgængelige til fittings og rør?
  • Hvornår vælges ”cone and thread”?
  • Hvad er faldgruberne under montage?
  • Hvad er risikoen ved at blande forskellige materialer?
  • Hvor meget rør skal der anvendes, og hvordan sammensættes det?
  • Hvordan forholder du dig til et aktivt system under tryk ved vedligeholdelse og fejlkorrektion.

Varighed
Kurset er et dagskursus.

Eksamen og dokumentation
Kursusdagen afsluttes med en eksamen og dokumenteres med et certifikat.

Hvem kan med fordel deltage?
Alle, som arbejder med fittings og rør til daglig og/eller designer opgaver med fittings og rør.

Dato og pris
Kurset afholdes løbende hen over året. Kontakt salesfluid@hytor.com for yderligere information, dato og pris. Følg os eventuelt også på LinkedIn, hvor vi bekendtgør datoerne på vores næste kurser.